Fri teltning i Nørlund Plantage

BIDENDE KOLDT og fugtig føltes luften, da jeg kravlede ud af soveposen. Uden for teltet lå et flot lag rimfrost. Fra en skyfri himmel skimtes solen i horisonten og lovede en malerisk solopgang til morgenkaffen.

RIMFROST I MARTS

KORTE TURE på 1 – 2 overnatninger er jeg stor fan af, fordi de er lette at gennemføre. Familien kan sagtens undvære mig så kort tid, og jeg begynder ikke at få dårlig-samvittigheds-hjemve

I Danmark har vi ikke de store åbne vidder som lægger op til ugevis af vandring uden for alfarvej, men vi har mange skov- og naturområder, som har en god størrelse til korte ture.

NØRLUND PLANTAGE besøgte jeg i marts, på en kort tur med en enkelt overnatning. Midt i plantagen blev bilen låst af på en parkeringsplads og telefonen slukket. Jeg gik mod nordøst uden at kigge for meget på kortet, som ikke særlig detaljeret. Det gjorde ikke noget, for jeg ville bare ud og “hygge”, og samle indtryk.

Midt ude på det åbne hedeområde  blev teltet rejst på en lille forhøjning i landskabet som bestod af tuer af jord med vand mellem dem. Fra mit lille intermistiske bjerg var der en flot udsigt og langt til stier og skovkanten.

… og så skulle jeg ikke mere end det. Bare gå lidt rundt i nærområdet af teltet, spise, læse, skrive dagbog, spise mere, og sove. Sådan fløj 4 – 5 timer væk indtil jeg skulle sove.

FRI TELTNING MIDT I PLANTAGEN

Om aftenen var det blevet køligt, det var helt vindstille, og perfekte forhold til nattefrost. Til alt held havde jeg taget en tyk vintersovepose med. Faktisk var den ikke tænkt til at sove i, men jeg ville måle hvor meget den fyldte i teltet som skrånede i bagenden.

“Skulle man forkæle sig selv med den tykke pose?” tænkte jeg.. “Ja selvfølgelig!”

Det var jeg godt nok glad for, da jeg ud på natten vågnede. Termometeret viste minus 9 grader C, og det kom helt bag på mig. Endelig koldt vejr.

På inderteltet var der tyk rim som jeg skrabede af med en lille skål om morgenen inden det begyndte at smelte når solen ville ramme teltet. Jeg børstede også teltet af for rim. udvendigt. På den måde ville alt holde sig nogenlunde tørt når først solen var oppe.

SOLOPGANG SET FRA TELTET

MORGENKAFFE i en perfekt solopgang. Helt ufatteligt smukt, og ikke til at gengive med billeder. Oplevelsen  blev også stærkere af, at landskabet var helt stille til at begynde med, og så begyndte fuglene  at så op, og senere hørtes  andre lyde, hvad der kunnne være fra råvildt. Her sad jeg bare og sugede det hele ind. Telefonen var stadig slukket og gav er for ingen “støj” fra påmindelser,  sms, mistede telefonopkald osv.

MORGENKAFFE

HVORNÅR GIVER DU dig selv et helt døgns ro?

Korte ture har -for mig- vist sig at være mindst lige så opladende som længere ture, for jeg kan have langt flere af dem i løbet af et år. Følelsen af at komme hjem efter en kort tur, opladet med spændende oplevelser og en følelse af at have fået ro, giver energi i en grad der langt overstiger de 24 timer.

Hvornår skal du af sted?

/God tur til dig

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *