Helsport Lofoten Pro Camp 3

ALSIDIGT, LET, PRAKTISK – næsten kedeligt fordi teltet er så godt.

Inden jeg købte teltet blev nettet gennemtrawlet i jagten på billeder fra andre vinkler end dem der findes fra Helsport. Det var svært at finde og til sidst købte jeg teltet lidt med en følelse af at gøre det i blinde. Heldigvis blev jeg glad for teltet.

Billederne jeg savnede, får du her, så du kan vurdere om teltet er noget for dig.

TEST AF HELSPORT LOFOTEN PRO CAMP 3 – del 1

Model navn, serienummer og produktionsår angivet på teltet er god stil fra Helsports side.

VENTILER FLERE STEDER for at sikre frisk luft i teltet, og for at begrænse kondens. Du kan ikke undgå kondens i selv det mest ventilerede telt.

Forrest på teltets højre side findes ventil oppe. Ventilåbningen holdes på plads med en hård kant som dog kan bøje så teltet kan pakkes sammen. Åbningen har myggenet og åbnes med lynlås fra indersiden. Åbningen rulles til siden og gøres fast.

ÅBNINGEN I SIDEN har to-vejs lynlås som bl.a. kan bruges til ventilation. Lynlåsen har en stofkant over sig, så regnvand ikke trænger ind.

TO VENTILER BAGERST – en oppe og en nede.

NEDERSTE VENTIL opstår ved at løfte teltkanten op. Et spænde løsnes fra midterste strop og teltkanten rulles på plads og gøres fast. Frisk luft blæses op under telt langs teltdugen og inderteltet, og bevæger sig mod ventil i forteltet. Helsport kalder princippet for Airflow

ØVERSTE VENTIL holdes ude med en hård kant og bardun. Ventilen har myggenet indvendig. Myggenettet kan ikke fjernes, men ventilen kan åbnes og lukkes fra indersiden via inderteltet.

INDERTELTETS ÅBNING mod bagerste ventil kan ikke gøres fast. Den må hænge ned på en af siderne. Hænger åbningen ud mod inderteltet, kan den blive våd når teltdugen giver sig. De fleste teltduge giver sig når de bliver våde.

Åbningen har myggenet som kan rulles væk og gøres fast på indersiden. Åbningen kan også lukkes helt. Lynlåse på inderside betjenes fra indertelt.

ENESTE DØR i indertelt mod forteltet kan lukkes helt eller åbnes delvist ved at lade myggenet blive siddende imens vindtæt stof rulles til siden. Hele døren kan rulles til siden og placeres i en sidelomme i inderteltet.

SIDEDØR ÅBEN i forteltet. Flere muligheder for at åbne fronten af teltet fra højre side. En tredjedel kan åbnes for at give frisk luft og samtidig lidt beskyttelse fra vind og vejr. En smart løsning!

To-vejs lynlås kan betjenes både ind- og udvendigt, og lynlåsen er sikret med stof så vand ikke trænger ind her. Åbnes fronten fra neden kan den rulles til siden og gøres fast, så den ikke blafre i vinden.

HELE FRONTEN kan rulles væk og gøres fast. Det er nemt selv med handsker på. Fjernes fronten helt, synes jeg det er bedst at rykke de forreste bardunder ind mod teltet længde retning, i stedet for at være 45 grader vinkel på teltet. Gøres det ikke, hænger teltet i stoffet.

FORTELT HAR PLADS til 2 større rygsække og kogegrej, og samtidig plads til at du går ind og ud. Det er fordelen ved at teltet har en dør i siden.

INDERTELTET hænger i løkker gjort fast på indvendig side af yderteltet. Løkkerne er forankret ud for teltstængerne. Når du strammer teltet op, strammes inderteltet også op. Selvom yderteltet står stramt som trommeskind, vil inderteltet stadig hænge.

Inden billederne blev knipset rejste jeg teltet på lettere ujævnt underlag i Gludsted Plantage, for at give så realistisk billede af inderteltet. Derfor hænger inderteltet mere på mine billeder, end på billeder fra Helsport.

Teltet er opgivet som et 3 personers telt. Det er for småt. 2 voksne passer fint i teltet både hvad angår plads til at bo i inderteltet, og til udstyr i forteltet.

Grøn sovepose: 3 sæsons sovepose 2 meter lang. Ligger på 3 underlag – sommer opsætning (tynd)

Grå sovepose: vinter sovepose 2 meter lang. Ligger på 3 underlag – vinter opsætning (tyk)

GRØN SOVEPOSE hvor jeg har fødderne i. Sovepose rammer ikke den skå bagvæg endnu, men når teltet bliver fugtigt og giver sig lidt, vil bagvæggen hænge tilsvarende. En lavpraktisk løsning for at undgå fugtig fodende er at lyne din regnjakke om soveposens fodende.

GRÅ SOVEPOSE (vinter sovepose) rammer bagvæggen når jeg har fødderne i – og teltet har ikke givet sig endnu.

HELSPORT LOFOTEN PRO CAMP 3 har et klassisk tunnel design hvor bagenden skråner. Midterste stang er højere end bagerste stang som angivet på Helsports website.

Teltet er tilstrækkeligt forsynet med barduner til 3 sæsons brug og vil stå godt i kraftig vind hvis du får placeret teltet op mod vinden med bagenden først. Ved at teltet skråner så meget i fodenden (bagerste del) giver det også teltet en god aerodynamisk profil af et tunneltelt at være.

God tur

/Martin Joe

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *